Menu

De truffel ceremonie

Hoe ziet de truffel ceremonie eruit bij Innerlijke-reis? Alleerst bieden we je een kop thee aan als je aankomt en maak je kennis met alle deelnemers en begeleiders van de truffel ceremonie. Je krijgt te horen hoe de dag verloopt, wat je kunt ervaren tijdens een truffel ceremonie en hoe je daarop kunt reageren en wat de rol van de begeleiders daarbij is. Uiteraard kun je vragen stellen zodat je pas met de ceremonie begint als je daar klaar voor bent. Nadat alle vragen zijn gesteld kunnen de deelnemers zich omkleden. Aangeraden wordt om witte of lichte kleding te dragen.

De groepsceremonie vindt plaats in een sfeervolle ruimte. Er zijn matrassen en dekens aanwezig, zodat je een comfortabele houding aan kunt nemen of kunt gaan liggen als je daar behoefte aan hebt. We starten de ceremonie met een gezamenlijk gebed en het zetten van de intenties. Daarna krijg je de magic truffels aangeboden. Indien nodig kun je nog wat extra krijgen.

Bekijk onze agenda

Begeleiding tijdens de truffel ceremonie

Je kunt met een gerust hart alle ervaringen ondergaan waar je mee te maken krijgt tijdens de ceremonie, er zijn ervaren begeleiders bij die je liefdevol kunnen bijstaan. De meeste begeleiders beschikken over een zorg, verpleegkundige en of therapeutische achtergrond. Ook hebben ze ervaring met spiritueel en energetisch werk. Je kunt er dus van verzekerd zijn dat ze ervaring hebben met het begeleiden van truffel ceremonies en alle processen die daarbij passen. Sommige begeleiders beschikken over een diploma voor de opleiding Ayahuasquero/procestherapeut.

Over de begeleiders

Tijdens de ceremonie word je bijgestaan door liefdevolle en ervaren begeleiders. Alle ceremonieleiders en de meeste begeleiders van Innerlijke-reis hebben een therapeutische en of verpleegkundige/zorg  achtergrond. Verder zijn de begeleiders bekend met spiritueel en energetisch werk, hebben veel ervaring met het leven, ervaring met Psilohuasca/Truffels/Ayahuasca/andere entheogenen en met het begeleiden van ceremonies. Een aantal van de begeleiders bij Innerlijke-reis hebben tevens de opleiding  tot  Ayahuascquero / procestherapeut afgerond.

Eva en Quinne, begeleiders van Innerlijke-reis hebben in 2019 de opleiding psycho trauma voor HBO plus afgrond. Dit om de deelnemers voor, tijdens en na de ceremonie nog beter te kunnen begeleiden in hun proces. In 2019 heeft Quinne de opleiding tot Kambo practicioner bij The IAKP – International Association of Kambo Practitioners afgerond.

Iva begeleidt groepsceremonies mee bij Innerlijke Reis en is tevens psycholoog. Iva biedt verder individuele behandeltrajecten aan binnen Innerlijke Reis, waarbij therapiegesprekken worden afgewisseld met één of meerdere (individuele) Psilohuasca ceremonies. Eveneens verzorgt Iva individuele voor- & nazorg, voor of na een ceremonie.

Innerlijke-reis heeft een netwerk van professionals om zich waar we indien nodig een beroep op kunnen doen. Denk hierbij aan een Arts, Apotheker, Psycholoog, Psychiater en Coaches. Alle ceremonie leiders en een aantal begeleiders zijn BHV geschoold. Erik en Quinne hebben de opleiding tot ademcoach afgerond. Een momenteel volgen Eva, Erik en Quinne de cursus Psychotropic plants.

Vaardigheden begeleiders

Er zijn verschillende vaardigheden waarover de begeleiders beschikken, zoals een chakra voetmassage, ademondersteuning of stemvork healing. Deze vaardigheden kunnen gegeven worden ter ondersteuning tijdens een ceremonie. Jouw individuele proces tijdens een ceremonie is het uitgangspunt voor de begeleiders en Innerlijke Reis zorgt ervoor dat de de vaardigheden van de begeleiders aansluit op de behoefte van de deelnemer. De duur van een ceremonie is ongeveer 6 tot 8 uur.

Afsluiting ceremonie

Na de ceremonie sluiten we af met een gezamenlijk dankgebed voor de magic truffels. Ook informeren we je mogelijke bijwerkingen die je na een ceremonie kunt verwachten en hoe je daarmee om kunt gaan. Je krijgt verse soep met brood en een fruitsalade na de ceremonie om weer aan te sterken en je kunt als je wilt je ervaringen delen met de andere deelnemers en/of begeleiders.

De meeste deelnemers zijn na het eten, napraten, een wandeling, en soms nog wat langer rusten prima in staat om weer naar huis te gaan. Niet alle deelnemers zijn na de ceremonie in staat om veilig naar huis te rijden, daarvoor is er een mogelijkheid om te overnachten.

Overnachten

Indien nodig of wenselijk kun je op de locatie in de omgeving van Zutphen, tegen een vergoeding van €25 voor de eigenaar van de locatie, overnachten. Alle faciliteiten zijn aanwezig. Jouw veiligheid staat voorop daarom is het soms verstandiger om op de locatie te blijven overnachten. Soms kiezen deelnemers daar vooraf al voor vanwege de rust die dit geeft.

Hou er rekening mee dat het kan zijn dat je op de locatie moet overnachten.

Sommige deelnemers zorgen dat iemand ze brengt en ophaalt, wat ook erg fijn kan zijn. Op de locatie in Ede is overnachten niet mogelijk, er zijn wel diverse hotels in de buurt. Het nemen van magic truffels is in sommige gevallen heel confronterend. Tijdens de truffel ceremonie wordt er van je gevraagd in de spiegel te kijken en de bereidheid daartoe. Wij van Innerlijke Reis voelen een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de magic truffels en hebben er diep respect voor. We vragen dan ook een ieder dankbaarheid, eerbied en respect te tonen voor de magic truffels. 

Individuele of duo ceremonie

Wanneer je het prettig vindt om individueel een ceremonie te ervaren dan wel als duo kun je ervoor kiezen hier een afspraak voor te maken.

Individuele- en Duo ceremonies kunnen op afspraak gehouden worden van maandag tot en met zondag van 9:00 uur tot ongeveer 17:00 uur, indien gewenst zijn andere tijden bespreekbaar. In de weekenden zijn hier beperkt mogelijkheden voor in verband met de groepsceremonies die dan plaatsvinden. Deze ceremonies worden begeleid door Eva of Esther op de Innerlijke-reis locatie in Ede. Indien gewenst, tegen een meerprijs, op de locatie in de omgeving van Zutphen.

Rapé

Bij Innerlijke-reis kan tijdens de ceremonie Rapé worden gebruikt door de deelnemers.

Rapé is een legaal heilig sjamanistisch zogenaamde snuff. Dit houdt in dat je de stoffen binnenkrijgt via je neus.

Rapé bestaat ​​uit verschillende medicinale planten, bomen, bladeren, zaden en andere heilige ingrediënten uit de Amazone.

De Rapé wordt door een van de begeleiders van de ceremonie toegediend met behulp van een blaaspijp, waarmee de snuif in de neus van de deelnemer geblazen wordt.

Rapé kan de volgende effecten geven – helpen bij aarding, het uitlijnen en openen van je chakra”s, je aarding verberen, emotioneel, kan werken op mentaal en spiritueel niveau, kan het derde oog openen, de pijnappelklier ontkalken en kan negatieve gedachten en energie losmaken.

Rapé in combinatie met een Psilohuasca ceremonie kan je  helpen met zuivering, aarding, helder zicht en focus.

Locaties truffel ceremonie

Kenmerkend voor de locaties waar Innerlijke Reis de truffel ceremonies organiseert is dat ze sfeervol en rustig zijn. Ceremonies worden georganiseerd op twee locaties in Gelderland. Groepsceremonies organiseren wij in de buurt van Zutphen. De locatie bevindt zich op een prachtige en landelijke plek. Individuele ceremonies en duo-sessies worden op onze locatie in Ede gehouden.

onze locatie

Innerlijke-reis

Een innerlijke-reis kan je helpen contact te maken met je innerlijke-wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Bijvoorbeeld bij fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. Een Ayahuasca ceremonie, Psilohuasca ceremonie of Magic Truffel ceremonie kan je helpen je problemen onder ogen te zien, en op te lossen waardoor je kunt genieten van het leven.

Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken. Wil jij hier meer over weten neem dan contact op via 06 – 23 23 37 88 of ga naar contact.

Maak een afspraak