Menu

De kambo behandeling

Bij aanmelding ontvang je een voorbereidingsformulier voor Kambo en een antwoordformulier. Hiermee kunnen we kijken of er mogelijke contra-indicaties zijn voor deelname aan de behandeling.

Bekijk onze agenda

Voor de ceremonie

We vragen je 24 uur voor de behandeling geen alcohol of te drugs te gebruiken, en alleen lichte maaltijden te nuttigen. Dit uit respect voor de kikker maar ook voor jezelf om zo open en bewust mogelijk de Kambo te kunnen ontvangen. 8 tot 10 uur voor de behandeling mag je niet meer eten, zodat je een lege maag hebt voor de behandeling.

Bij aankomst starten we met een consult waarin we kijken wat je met de Kambo behandeling wilt bereiken en welke behandeling daarbij past. Tijdens dit consult kijken we naar fysieke en mentale klachten waaraan je zou willen werken met de Kambo. Omdat Kambo op meer niveaus werkt is het goed om hier voor je behandeling even bij stil te staan. Kijk naar wat je wilt loslaten en helen. Tijdens het consult kunnen we hier samen naar kijken en kan ik je ondersteunen door verdiepende vragen te stellen.

Tijdens dit consult zal ik je tips geven over hoe de Kambo te ontvangen, wat je kan helpen in het proces. Ben je bekend met Kambo, en bij mij, dan is een chakra, meridianen of oor behandeling ook mogelijk.

De start van de behandeling

We dienen Kambo toe door het aan te brengen op kleine brandwondjes die we maken op de huid. Deze brandwondjes worden gemaakt met een gloeiend stokje en zorgen ervoor dat we op die plekjes de opperhuid weg kunnen halen zodat de Kambo toegang krijgt tot het lymfesysteem en daar zijn werk kan doen. Het branden van de gaatjes kan wat pijnlijk zijn.

Traditioneel worden de gaatjes bij de vrouwen gemaakt op hun rechteronderbeen en bij mannen op hun linker bovenarm, andere plekken zijn te bespreken. We overleggen ook altijd hoeveel puntjes we gaan zetten, dit zullen er tussen de 3 en 5 zijn voor een eerste behandeling. Daarna kan het zijn dat je wat meer nodig hebt afhankelijk van het aantal punten in je vorige behandeling en de tijd die ertussen heeft gezeten.

Basisbehandeling

Wanneer je nog niet bekend bent met Kambo ontvang je een Kambo basisbehandeling waarbij we starten we met een testpunt. Een testpunt is een veilige manier om inzicht te kijken op hoe je reactie op de Kambo is of je lichaam niet extreem reageert op de Kambo. In zeldzame gevallen kan er bijvoorbeeld zwelling van de nek voorkomen die de ademhaling moeilijk kan maken. Dit testpunt is in overeenstemming met de veiligheidsprotocollen van de I.A.K.P.

De Kambo sessie zelf

15 minuten voor de Kambo opgebracht wordt begin je met drinken van water.

Wanneer de Kambo is aangebracht zul je al vrij snel merken dat je hart sneller gaat kloppen, je het warm krijgt, je een drukkend gevoel in je hoofd krijgt, je huid roder wordt en mogelijk andere fysiek ongemakken krijgt. Je kunt je misselijk voelen en gaan braken, overmatig zweten of dringend naar het toilet moeten. Emotionele reacties zoals huilen komen ook met regelmaat voor. Vrijwel iedereen ervaart Kambo als fysiek zeer intens.

Tijdens de behandeling zal ik je aanmoedigen om water bij te drinken. Er zal gewerkt worden met salie om je te helpen bij de purge en er zal muziek zijn om je te steunen in je proces. Indien nodig kan er tijdens de behandeling worden gewerkt met Rapé. Het gehele proces zal tussen de 20-40 minuten duren.
Tijdens de behandeling laat ik je zoveel mogelijk in je eigen proces. Ik ben er om de veiligheid te bewaken en het behandelproces.

Verder ben ik er om jou de ruimte te geven voor je eigen proces, zonder oordeel, zonder invloed te willen hebben op je proces zodat jij in je eigen kracht kan blijven.

Na de behandeling

Na afloop van de behandeling is er de gelegenheid om even te rusten, vragen te stellen of ervaringen te delen. De gaatjes zullen behandeld worden en je krijgt advies hoe hiervoor te zorgen. Daarna nemen we afscheid.

Het kan zijn dat je na de ceremonie bruist van de energie maar het kan ook zijn dat je na de Kambo ceremonie erg moe bent. Mijn advies is om op de dag van de ceremonie verder geen activiteiten te plannen.

Maak een afspraak

De data voor de Kambo ceremonies staan in de agenda op deze website, mocht er geen passende datum bijzitten neem dan even contact op voor de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar: info@innerlijke-reis.nl of gebruik het contactformulier.

Maak een afspraak