Menu

Wie zijn wij

HET INNERLIJKE-REIS TEAM:

Mijn naam is Quinne van Kessel, oprichter van Innerlijke-reis. Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen te mogen begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling, bewustwording en spirituele groei. Met Innerlijke-reis is deze droom werkelijkheid geworden.

Vanaf 2014 is Innerlijke-reis gestart met Ayahuasca ceremonies en heb ik duizenden mensen mogen begeleiden bij een Ayahuasca ceremonie en ben hier zeer dankbaar voor.

Sinds oktober 2019 werken we niet meer met Ayahuasca na een uitspraak van de Hoge raad. Sindsdien werkt Innerlijke-reis met Psilohuasca, Truffels, Kambo en transformerende ademsessies. De mooiste reis van het leven is de Innerlijke-reis.

Als kind heb ik me altijd geroepen gevoeld om verpleegkundige te worden, ik heb jaren lang als verpleegkundige en leidinggevende in de zorg gewerkt. De laatste jaren als psychiatrisch verpleegkundige en als specialistisch verpleegkundige in de palliatieve zorg. Ik voel me geroepen om het voor zoveel mogelijk mensen mogelijk te maken ervaring op te doen met Psilohuasca, truffel of Kambo ceremonies. Ik kijk ernaar uit om je hierbij te mogen begeleiden.

In 2017 heb ik de 2 jarige opleiding tot procestherapeut/ Ayahuascquero afgerond bij Penva van Joop van der Hagen. In deze opleiding worden diverse therapeutische technieken aangeleerd zoals: NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Hypnotherapie, Regressie en Reïncarnatie therapie, Zennen, Soul Retrieval en het werken met Ayahuasca.

Ik volg nog regelmatig cursussen en opleidingen om mezelf te blijven ontwikkelen en om deelnemers tijdens een ceremonie mee te kunnen ondersteunen. Zo heb ik bijvoorbeeld een cursus Chakra voetmassage gedaan, basis cursus integrale massage en de cursus Soul Body Fusion practitioner. Een fonoforese cursus gedaan , het werken met stemvorken.

In 2019 heb ik de opleiding psycho trauma voor HBO plus afgerond.

In 2019 heb ik de opleiding tot Kambo practicioner bij The IAKP – International Association of Kambo Practitioners afgerond.

In 2020 heb ik een cursus ooracupunctuur/ ooracupressuur gevolgd.

In 2020 heb ik de opleiding tot ademcoach afgerond bij Annette Weers.

In 2021 heb ik de opleiding voor afbouw coach psycho actieve medicatie afgerond bij de Stichting Anti depressiva vrij.

In 2022 heb ik de cursus holding space by Heather Plett gevolgd.

In 2023 heb ik de cursus Body drum release gevolgd.

Momenteel ben ik een opleiding gestart voor Spiritual Emergence Coach.

Een Spiritual Emergence Coach® is getraind om diegenen te ondersteunen die worden uitgedaagd door intense spiritueel transformerende ervaringen. Voorbeelden hiervan: mystieke ervaringen, paranormale opening, bijna-doodervaring (BDE), kundalini-ontwaken en sjamanistische reis. Katalysatoren voor dergelijke ervaringen kunnen rituelen, gebruik van plantenmedicijnen en psychedelica, stress, trauma, meditatie, verlies, ongelukken en intensieve workshops zijn.

Integratie van dergelijke ervaringen is de sleutel tot positieve transformatie (meer vrede, geluk, levensvreugde).

In de afgelopen jaren zijn de Maestro’s van de Pachamama Temple meerdere malen bij Innerlijke-reis op bezoek geweest om samen met Innerlijke-reis ceremonies voor onze deelnemers te verzorgen.

Inmiddels al heel wat jaren geleden begon ik allerlei fysieke klachten te krijgen, diverse artsen en vele medicijnen konden me niet “beter” maken en het ging bergafwaarts met mij en mijn gezondheid. Ik had geen idee meer wie ik was, waar ik was en vond mezelf ook niet zo aardig meer.

Van de ene op de andere dag besloot ik afscheid te nemen van een heleboel oude gewoontes. Stoppen met de bezoeken aan artsen, stoppen met medicatie, stoppen met een heleboel middelen waarmee ik mezelf troost gaf en waarvan ik dacht dat ik ze nodig had. Ik leef maar 1 keer dacht ik dan… daar moet ik van genieten. Maar waar bleef dat genieten dan? Ik begon me te verdiepen in wie ben ik en waar ben ik. Hoe zit ik in elkaar, hoe zit de wereld in elkaar, en hoe werken de wereld en ik samen?

Ik las hier veel boeken over en ging diverse cursussen volgen. Dit was het moment dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Ayahuasca. Er ging een wereld voor me open, ik kreeg contact met mijn innerlijke wijsheid en kon daardoor naar de kern van mijn problemen gaan. Ayahuasca heeft mij geholpen mijn problemen onder ogen te zien en op te lossen. Ik kon een beroep doen op mijn zelf genezend vermogen en mijn fysieke klachten verdwenen.

Met behulp van Ayahuasca heb ik innerlijke rust gekregen, zelfvertrouwen, kracht en weer opnieuw geleerd te genieten van het leven. En bovenal van mezelf en van het leven te houden. Bovendien heeft het mij geholpen bij mijn spirituele ontwikkeling en het zien van mijn missie hier op aarde.

Inmiddels heb ik al enige jaren ervaring met het werken met Psilocibine, een van de werkzame stoffen in de Psilohuasca. Ik heb hier zelf al hele mooie ervaringen mee gehad en heb dit ook bij deelnemers mogen zien.

Ik ben ervan overtuigd dat Psilohuasca en Truffels je onmetelijk veel kan leren zowel op persoonlijk als op planetair niveau.

Ik ben er dan ook trots op om met Psilohuasca, Truffels en Kambo te mogen werken. En wat ik fijn vind is dat de MAO remmer uit de Psilohuasca ook een onderdeel is uit de Ayahuasca waar ik mee gestart ben.

Innerlijke-reis maakt gebruik van twee sfeervolle locaties in Gelderland. Groepsceremonies worden gehouden op een landelijke locatie nabij Zutphen. Individuele, duo en kleinere ceremonies worden gehouden op de Innerlijke-reis locatie in Ede, nabij Arnhem.

Tijdens de groepsceremonies werk ik samen met een aantal liefdevolle en ervaren begeleiders. Hieronder stellen een aantal van deze begeleiders zich aan je voor.


Begeleiders van Innerlijke-reis:

Graag stel ik mij voor, Eva is mijn naam, mensen begeleiden en inspireren op hun levenspad is mijn passie. Dat doe ik al vele jaren met liefde en enthousiasme vanuit verschillende expertises. Als adem – en ontspanningstherapeute help ik mensen hun natuurlijke ademing en eigen levenskracht te (her)vinden.  Ik gaf trainingen op het gebied van communicatie, stress- en conflicthantering. In mijn eigen praktijk begeleid ik mensen met ademklachten en trauma’s.

Mensen helpen hun levenskracht, bezieling en vitaliteit terug te vinden, mensen helpen in het loslaten van  hun trauma’s, groot of klein, daar gaat mijn hart van stromen. Ik geloof in de kracht van mensen, in het zelfhelend vermogen in ieder van ons. Het is mijn kracht en mijn talent om te communiceren op zielsniveau, mensen terug te brengen naar hun kern. En het is vooral op het gebied van adem en trauma dat ik mij heb gespecialiseerd.

Ik volgde de opleiding Adem – en Ontspanningstherapie bij Jan van Dixhoorn en werd ik gecertificeerd therapeut (aldus werkzaam sinds 2001). Naast Ademtherapie heb ik Brainspotting fase 1, 2 en 4 gedaan en de opleiding Psychotrauma voltooid. Ik heb mij geschoold in Sundance Breathworkpracticioner,  ACT (acceptance and commitment therapy), en Polyvagaal theorie bij Deb Dana. In 2017 heb ik de opleiding Ayahuasquero/ Procestherapie afgerond. Momenteel ben ik in opleiding tot Holotropic Breathworker.

In 2019 ben ik voor Innerlijke-Reis naar Peru geweest en heb daar ceremonies met sjamanen gefaciliteerd.

Ik voel me dankbaar dat ik bij Innerlijke-Reis mijn kwaliteiten kan inzetten, dat ik mensen mag begeleiden in hun persoonlijke processen en ondersteuning kan bieden bij verwerking van trauma. Vanaf het begin van Innerlijke-Reis  begeleid ik mee, met heel veel plezier. Ik weet een gevoel van veiligheid en vertrouwen te creëren in de groep. Dit is essentieel, weet ik uit eigen ervaring, om de reis te durven maken. Naast de grote groepsceremonies begeleid ik ook individuele, duo en kleine groepsceremonies op de Innerlijke-Reis locatie in Ede en Vierakker.

Mijn eerste innerlijke reis maakte diepe indruk. De ervaring was overweldigend. Een soort compleet pakket. Ik zag bijvoorbeeld duidelijk dat ik altijd een gedeprimeerd gemoed had. Er was veel gebeurd in mijn leven en ik wist niet beter dan dat dit gemoed bij mij hoorde. Middels Ayahuasca en Psilohuasca ervaarde ik een andere gemoedstoestand, een gevoel waar ik voorheen niet bij kon. Door die weg te hebben ervaren is het voor mij in het dagelijks leven makkelijker om die andere weg te kiezen. Ik ervaar ook dat ik door de psychedelica sneller uit oude gedachten patronen kan komen. Door de lessen die ik gepresenteerd krijg en ook oppak kom ik sneller door moeilijke stukken heen.

***********

Mijn naam is Erik Wienk en ik ben begeleider bij Innerlijke-reis. Samen met Quinne begeleid ik de intensief weekenden, en regelmatig de groepsceremonies. Daarnaast verzorg ik een aantal taken achter de schermen.

Ik heb in 2011 voor de eerste keer een entheogenen ceremonie met Ayahuasca mogen meemaken. Deze eerste ervaring is de start geweest van vele ervaringen met verschillende entheogenen waaronder ook Psilohuasca. Deze ervaringen hebben tot grote positieve veranderingen in mijn leven geleid waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.

In 2016 ben ik in Peru geweest en heb samen met de Shipibo Maestro’s diverse Ayahuasca reizen mogen ervaren.

In mijn beleving zijn entheogenen een tool die je helpt om delen van jezelf te ontsluiten. Waar wij in ons dagelijkse “normale” bewustzijn bijvoorbeeld slechts 1% zien van wat er werkelijk is, helpt een entheogeen ons om deze range te vergroten. Het vermogen om dit vergrote bewustzijn te ervaren zit echter allemaal al in onze eigen zijn/wezen. De tool helpt je “simpelweg” om dit te ontsluiten.

Zo heb ik tijdens mijn Innerlijke reizen ook mogen zien, dat ik met deze tools mag werken en ben daarom heel dankbaar dat Ayahuasca, Psilohuasca en Truffels op mijn pad zijn gekomen. Het werken met deze tools vereist volgens mij wel, dat je zelf veel ervaring en vertrouwen moet hebben daarmee. Het heeft daarom ook een aantal jaren en vele reizen geduurd voordat ik voldoende ervaring had om dat pad te betreden en mensen te mogen begeleiden.

In 2017 heb ik de 2 jarige opleiding tot procestherapeut/ Ayahuascquero afgerond bij Penva van Joop van der Hagen. In deze opleiding worden diverse therapeutische technieken aangeleerd zoals: NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren), Hypnotherapie, Regressie en Reïncarnatie therapie, Zennen, Soul Retrieval en het werken met Ayahuasca. Tijdens deze opleiding heb ik Quinne ontmoet. Haar insteek en visie voor Innerlijke-reis en het op een professionele manier werken spreken mij erg aan.

In 2020 heb ik een cursus ooracupunctuur/ ooracupressuur gevolgd.

In 2020 heb ik de opleiding tot ademcoach afgerond bij Annette Weers.

In 2023 heb ik de cursus Body drum release gevolgd.

In 2019 ben ik begonnen met het kweken van de eigen Innerlijke-reis truffel welke wij sinds medio 2022 voor al onze ceremonies gebruiken.

Sinds 2024 gebruiken we de Innerlijke-reis truffel ook voor onze Microdoseer trajecten onder begeleiding.

Heel dankbaar ben ik, dat ik samen met Quinne dit pad mag bewandelen, en merk ook dat wij samen een hele mooie krachtige energie neer kunnen zetten.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten in een van de intensief weekenden, dag ceremonies of Microdoseer trajecten onder begeleiding bij Innerlijke-Reis.

***********

Mijn naam is Esther, ik ben al enige jaren een vaste begeleider bij Innerlijke-reis.

Mijn pad met plantmedicijnen is begonnen in 2015.

De eerste reis was met Iboga dat was zo indrukwekkend en heeft zoveel duidelijk gemaakt voor mij, ik wilde er dieper op in gaan.

Daarna ging ik op ontdekkingstocht met Ayahuasca. Ik heb veel gereisd in verschillende settings en ook vele bezoekjes gebracht aan de Santo-Daime kerk.

Nadat ik verschillende cursussen heb gevolgd op gebied van bewustwording, heb ik in 2016 de opleiding Sjamanistisch Practitioner gevolgd bij het Parapsychologisch Instituut in Utrecht. Daar lag een sterke focus op persoonlijke transformatie, rituelen en traditionele en eigentijdse healing-methoden.

Toen wist ik dat dit de manier was hoe ik wilde gaan werken met mensen.

Nadat ik zelf een behoorlijk aantal reizen met plantmedicijn had gemaakt, voelde ik mij steeds meer aangetrokken tot de rol van facilitator en ik ben begonnen met begeleiden. 

In 2017 heb ik tijdens de europese tours van de sjamanen van Pachamama Temple uit Peru, mee mogen begeleiden. Ik heb hier zoveel plezier aan beleefd en er zoveel uit mogen halen, dat ik besloot dat ik hier graag mijn werk van wilde maken.

In 2018 kwam ik in het liefdevolle nest van Innerlijk-Reis terecht, waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.

Sinds 2019 zijn we gaan werken met Psylohuasca en hebben we met het team van Innerlijke-Reis vele ‘teamreisjes’ gemaakt om dit voor ons nieuwe medicijn te leren kennen. Ik was direct erg onder de indruk van deze combinatie truffel met Mao remmer. Ik heb zelf nog weer hele mooie lessen mogen ontvangen en zie dat ook terug bij de deelnemers.

Ik word erg gelukkig van de verhalen die we terug krijgen van de mensen die bij ons gereisd hebben.

Naast de groepsceremonies begeleid ik ook individuele en duo ceremonies in Ede en Vierakker.

Hiervoor heb ik jaren in de zorg gewerkt waar ik mensen begeleidde met een verstandelijke beperking. 

In de afgelopen jaren ben ik gaan werken in een (web) winkel met edelstenen en mineralen. Ik heb daar veel geleerd over de eigenschappen van verschillende stenen en dat fascineerde me zo dat ik een opleiding Kristaltherapie ben gaan volgen. Ik gebruik dan ook graag verschillende stenen in de ceremonie als ik aanvoel dat ze iemand kunnen helpen om ergens doorheen te komen.

Naast de Kristaltherapie heb ik in de afgelopen jaren meerdere cursussen en opleidingen gevolgd om mezelf te blijven ontwikkelen. 

Ik heb me daarna ook verdiept in Aromatherapie omdat ik het mooi vind om op alle zintuigen te kunnen werken. Ik werk daarbij met etherische oliën. Dit kan ondersteunend werken bij het zelf herstellend vermogen van je lichaam voor je geest.

Inmiddels heb ik mijn eigen praktijkruimte, waar ik voornamelijk lichaamsgerichte therapie sessies aanbied.

Sinds ik in 2022 Master/trainer ben geworden, bied ik ook Reiki behandelingen aan.

Eind 2022 heb ik ook Body Trauma Release therapie en Ademwerk aan mijn gereedschapskistje toegevoegd. De laatste twee zijn hele mooie en krachtige manieren om toegang te krijgen tot het lichaamsgeheugen waar trauma’s opgeslagen is op celniveau en de huidige levensenergie blokkeert op emotioneel, mentaal spiritueel en lichamelijk niveau. Door die trauma’s los te maken en te integreren ontstaat er weer ruimte voor meer geluk en welzijn in het leven.

Onlangs hebben we met het team van Innerlijke-Reis een cursus Body Drum Release gedaan, wat ook weer een mooie toevoeging is om los te laten. En ook geschikt is voor jongeren onder de 18 jaar.

Op dit moment ben bezig met een opleiding trauma coaching bij zonnevlecht opleidingen, wat volledig aansluit op alles wat ik doe.

Ik hoop je graag een keer te ontmoeten in Vierakker of in Ede.

Esther begeleid voor Innerlijke-reis ook individuele, duo en kleine groepsceremonies op de Innerlijke-reis locatie in Ede en Vierakker. Tevens is Esther nu en dan ceremonieleider bij de groepsceremonies.

***********

Mijn naam is Iva, ik ben psycholoog en begeleid groepsceremonies bij Innerlijke Reis. Ook bied ik individuele behandeltrajecten aan binnen Innerlijke Reis, waarbij therapiegesprekken worden afgewisseld met één of meerdere (individuele) Psilohuasca-ceremonies. Eveneens doe ik individuele voor- & nazorg voor of na een ceremonie.

In 2010 ben ik afgestudeerd in de Klinische & Gezondheidspsychologie (Universiteit Utrecht). Sindsdien heb ik gewerkt in het binnen- en buitenland als psycholoog bij verschillende instellingen en met heel uiteenlopende cliëntenpopulaties. Mijn fascinatie heeft altijd gelegen bij trauma, maar ik werk ook veel met depressie, angst, verslavingsproblematiek, burn-out, etc. Als psycholoog werk ik met behandelmethodes zoals CGT (Cognitieve Gedragstherapie), ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Mindfulness, Schematherapie en EMDR.

Naast psychologie is yoga mijn grote passie. Ik heb drie opleidingen afgerond tot yogaleraar en -therapeut (in Nederland, India en Thailand). Waar mogelijk gebruik ik technieken uit de yogatherapie in mijn werk, denk bijvoorbeeld aan specifieke ademhalingsoefeningen om angst te verminderen of het aanpassen van iemands houding en daarmee het verbeteren van iemands gemoedstoestand.

In 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met psychedelische middelen en in 2013 kwam Ayahuasca op mijn pad tijdens een fietsreis door Peru. Na deze ervaringen met krachtige medicijnplanten en het inzien hoe therapeutisch en helend ze kunnen werken, wist ik dat dit iets is wat ik wil combineren met mijn werk als psycholoog. Deze fantastische combinatie heb ik gevonden bij Innerlijke Reis.

Ik begeleid hier met veel plezier groepsceremonies, maar doe ook individuele gesprekken en/of volledige behandeltrajecten. Bijvoorbeeld wanneer er behoefte is aan één of meerdere gesprekken voor of na een Psilohuasca-ceremonie. Een ceremonie kan je prachtige inzichten geven, maar soms kan het ook zeer confronterend zijn. Ik help je na een ceremonie graag verder bij het integreren van deze inzichten in je leven en/of het plaatsen van eventuele confronterende inzichten die je hebt gehad tijdens de ceremonie.

Ook doe ik volledige behandeltrajecten binnen Innerlijke Reis, hier wordt een serie therapiegesprekken gecombineerd met één of meerdere (individuele) Psilohuasca-ceremonies. Dit kan vooral een zeer waardevolle optie zijn als er complexere problematiek speelt, denk bijvoorbeeld aan trauma, forse angst, somberheid, verslaving of een combinatie hiervan.

In mijn ervaring vullen Psilohuasca, Truffels en psychologie elkaar prachtig aan en ik begeleid je hier graag bij.

************

Mijn naam is Hawzin. Met veel plezier begeleid ik groepsceremonies bij Innerlijke-reis.

In 2017 heb ik voor het eerst Ayahuasca mogen ervaren. Het was een hele bijzondere ervaring met prachtige inzichten in mijn denken, gedragspatronen, gewoontes, enzovoorts. Dit heeft mij leven veranderd en is het begin geweest van de reis om dichtbij bij mijzelf te komen.. Sindsdien heb ik ook ervaring opgedaan met Psilohuasca en Psilocybine.

Ik heb een consciëntieus temperament, waarbij ik ook in alle valkuilen ben getrapt zoals perfectionisme, lat onwijs hoog, te rationeel en analytisch. Als gevolg drukte ik veel gevoel weg en beredeneerde ik alles. Door het werken met entheogenen ben ik minder bezig met overdenken, waardoor veel stress is weggevallen. Ik heb veel meer vertrouwen gekregen in het leven en ik kan sneller loslaten. Ik vertrouw op mijn intuïtie en ik mag meer voelen.

In 2019 ben ik naar de PachaMama tempel in Peru gereisd, onder begeleiding van de sjamanen, heb ik verder kunnen ervaren hoe bijzonder en krachtig het medicijn is en wat het voor je kan doen.

Ik kijk er naar uit om je te begeleiden tijdens jouw innerlijke reis.

***********

Hoi, mijn naam is Jane.

Ik kijk er naar uit om jou te begeleiden tijdens jouw innerlijke reis.

Mijn innerlijke reis heeft mij veel wijsheid gegeven, innerlijke wijsheid die wij allemaal bezitten maar die door het leven wat dieper weggestopt worden.

Door deze laagjes eraf te pellen heb ik meer vertrouwen, rust en helderheid gevonden op mijn levenspad.

Op dit pad ben ik de richting van tantra gaan volgen. Ik heb na mijn innerlijke reis een Tantra jaaropleiding gevolgd bij Body2chill. Tantra staat voor natuurlijk, waarachtig en passievol leven, dit staat bij deze jaartraining centraal. Een jaar waarin ik ruimte heb gemaakt voor mijn volle potentie als mens, lover, vrouw, zuster, zacht sensitief gevoelsmens, genotvol oerdier en betoverende mysticus. Eerlijk, moedig en nieuwsgierig, kijkend naar oude patronen die mijn geluk in de weg stonden. Open voor wat ik wel en niet kende omdat ik diep van binnen voelde dat het mysterie van het leven zich in mij mag ontvouwen. Deze jaartraining heb ik met een mooie transformatie afgerond.

Opvolgend ben ik nu een aantal jaren in training bij de Tantra Tempel, bij Swami Nirav Beej. Nirav leeft de tantra richting waarbij de oorsprong in India ligt, bij de tantra tempel is meditatie het medicijn. Tantra is meegaan met de tijd, veranderingen, inspelen op situaties en omstandigheden. Tantra is vooral het bewustzijn van al deze mutaties, leert je te observeren en de kern van de zaken te zien. Het gevolg is een immense rust en een bijna oneindig vertrouwen in het bestaan.

Dichtbij, puur, kwetsbaar, krachtig en diepgaand in verbinding voel ik mij bevoorrecht en heel dankbaar dat ik jou mag begeleiden tijdens een ceremonie waarin alles er mag zijn en ik er voor jou zal zijn!

Veel liefs Jane

Innerlijke-reis

Een innerlijke-reis kan je helpen contact te maken met je innerlijke-wijsheid, om zo naar de kern van een probleem te gaan. Bijvoorbeeld bij fysieke klachten, verslavingsproblematiek, depressie, angsten, rouwverwerking en posttraumatisch stress-stoornis. Een Psilohuasca  ceremonie of Magic Truffel ceremonie kan je helpen je problemen onder ogen te zien, en op te lossen waardoor je kunt genieten van het leven.

Een innerlijke-reis kan je inzicht geven bij spirituele ontwikkeling, bewustwording en levensvraagstukken. Wil jij hier meer over weten neem dan contact op via 06 – 23 23 37 88 of ga naar contact.